Dnia 20 maja byliśmy w kawiarni „Ogrody Smaku” na ul. Harcerskiej. Poszła pracownia techniczna razem z pracownią gospodarstwa domowego. Pani Joanna Sarna opowiadała o różnych mąkach, z których można upiec ciasto bez cukru i bez glutenu. Ciastka owsiane mi smakowały, było fajnie i ciekawie - Marcin Miklejewski.
Pracownia gospodarstwa domowego oraz techniczna były na spotkaniu w kawiarni „Ogrody Smaku” u pani Joanny Sarny. Bardzo mi się podobało. Pani Asia opowiadała nam jak powstają wypieki bez cukru i glutenu. Dostaliśmy przepisy na ciasteczka owsiane. Pani Asia opowiadała nam o powstawianiu kawiarni oraz o zamiłowaniu rodzinnym do pieczenia. Zastanawialiśmy się na wesoło czy my byśmy mogli prowadzić kawiarnię i nawet rozdzielaliśmy funkcje. Dziękujemy pani Asi za spotkanie i pyszny poczęstunek oraz wesołą atmosferę - Wiesława Paprzycka.
W „Ogrodach Smaku” piliśmy herbatę i kawę. Jedliśmy ciasteczka owsiane z gorzką czekoladą. Pani Asia opowiadała nam jak powstała kawiarnia i o tym jak trzeba ją prowadzić. Trzeba mieć wiedzę, pasję, odpowiedzialność. Był też placek z truskawkami i rabarbarem - Adrian Szajowski.
Dnia 20.05.2024 roku byłem z koleżankami i kolegami w kawiarni „Ogrody Smaku” w Chodzieży. Wypiłem kawę i jadłem ciasto z gorzką czekoladą i ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami. Dostałem przepis na ciastka. Było fajnie, miło spędziłem czas, porozmawiałem. Właścicielka opowiedziała nam o pracy w kawiarni i dlaczego chciała mieć własną kawiarnię – Piotr Zieliński.
W poniedziałek poszliśmy do kawiarni „Ogrody Smaku”. Pani opowiadała nam jak zrobić ciastka owsiane bez cukru i dała nam przepis, który przeanalizowaliśmy. Później poczęstowaliśmy się ciastem i zieloną herbatą. Było bardzo miło i sympotycznie. Dowiedzieliśmy się wiele ciekawych rzeczy – Maciej Wyszomirski.
Jadłem ciasteczka i ciasto. Piłem herbatkę. Pani opowiadała o kawiarni. Poznaliśmy wegański przepis na ciastka owsiane z gorzką czekoladą i rodzynkami. Dostałem przepis – Mikołaj Nuszkiewicz.